Classic motorshow 2015, lahti finland

Formuloissa 6g:tä - yhdellä paremmaksi ja 7 G:n voimalla - gordini 50v. Suomessa osasto Classic motorshow 2015

Sinisorsa racing team & g-forum.net yhteistyössä messuilla

 

Joskus vuoden 2014 puolella Suvisalmen Jukka alkoi puhumaan meidän suuntaan, että hänellä on suunnitelmissa Gordini 50v. Suomessa osasto vuoden 2015 Classic Motor Showhun. Siitä sitten pikkuhiljaa lähdettiin messuosastoa miettimään painottuen 2015 kevät talveen. Puhelinlangat kävi kuumina ja sähköpostia läheteltiin suuntaan jos toiseen. Alaskin yritettiin istua porukalla, mutta kaikki tuntui olevan sen verran kiireisiä niin eihän siitä mitään tullut. 

2015 talvella aloitettiin kartoittamaan mitä autoja osastolle vietäisiin näytille. Ideaksi muodostui, että pyritään tuomaan näytille erilaisia Gordineja...siviilipelejä, ralli-, asfaltti- ja jäärata-autoja..pientä ja isoa Gordinia jne. Tässä onnistuttiinkin mukavasti ja osastolle saatiin kattava kavalkadi erilaisia Gordineita mukana myös pikku-G, joka on vuosimallia 1965 ja tullut silloin Suomeen. 

 

Osaston yleisilmettä

 

Erilaisten Gordinien lisäksi tavoite oli kerätä mahdollisimman paljon kaikenlaista aikakauden rekvisiittaa mukaan osastolle. Osastolla olikin nähtävillä vanhaa ajopukua, lukuisia erilaisia vanteita, moottorinosia, kylttejä, kuvia, juttuja ja jopa polkuauto kaikki jollain tavalla liitoksissa Sinisorsiin.

Tavoitteenamme oli juhlistaa 8 Gordinin 50-v taivalta Suomessa messuosaston muodossa. Osastollamme kävikin lukuisia ja taas lukuisia ihmisiä juttelemassa meidän kanssa kasigordineista. Moni oli ihmeissään, kun kyselivät tyyliin, että ”onko tämä oikeasti se sama auto, jota hän on aikoinaan (60-,70 ja 80-luvulla) kuolannut ralleissa” vastauksen kuuluessa ”kyllä vaan, toki hieman restauroituna”. Myös mm. Jorma Lusenius vieraili osastolla ihailemassa vanhaa sotaratsuaan.

Mukavana yllätyksenä osasto palkittiin messujen parhaana osastona juuri kokonaisuuden ja harmonian ansiosta. Palkintoraha jaettiin reiluimmalla mahdollisella tavalla myös sponsorit huomioiden. Lisäksi oli hienoa huomata, että myös lehdistö huomioi osastomme kiitettävästi messujen jälkimainingeissa. Kiitokset seuraaville tahoille: Suomen Renault Kerho, G-Forum.net, Sinisorsa Racing Team, Mobilia, Pepe Flink, Mika Koskinen ja kaikki näytteilleasettajat, joiden kanssa osasto rakennettiin.

 

 

Osaston rakentelua Vapun päivänä

BSX-1 - ex.Lusenius - elävä legenda!

    

Askon viimeisen päälle entisöity 8 Gordini - autosta tulossa myöhemmin esittely sivuillemme.

Klikkaa tästä osaston "virtuaalikierrokselle"!

Alla pieni galleria osastoltamme. Klikkaamalla jotain alla olevaa kuvaa pääset galleriaan, jossa voit selata kuvia isompana (huom! nettiyhteydestä riippuen gallerian latautuminen saattaa kestää, joten maltti on valttia.).

Teksti: Mikko Nieminen

Kuvat: Jari Huhti ja Mikko Nieminen