Sinisorsa racing team esittelee

Rata-auto ranualta osa 2

 

Yrittäjä Jukka Kähkönen oli ostanut auton Risto Autiolta 80-luvulla ja kilpaillut sillä suhteellisen ahkerasti. Markun sanoin "Siinä se pihalla oli, aikani tingattuani päästiin kauppoihin vuonna -97." 

Auto löytöhetkellä Kiuruvedellä

Autossa oli osat kiinni, mutta se oli surullisen näköinen pitkän pihalla seisonnan seurauksena. Kauppaan kuului jotain varaosaa, repaleisia kuituja jne. Tässä vaiheessa Markku purki Gordinin moottorin ja 5-v laatikon irti.
Asiat eteni siten, että auto meni vaihtokaupassa Etelä-Suomeen Markun tuntemalle harrastajalle vaihtokaupan seurauksena. Muutaman vuoden päästä Markku vaihtoi kilpurin aihion takaisin itselleen ja tällä kertaa hän aikoo entisöidä sen valmiiksi.

 

Tässä projekti odottaa aloitusta Markun kotipihalla


Sitten vielä muutama racing-kuva ja hienoa historian havinaa, onhan kuitenkin kyse kilpa-autosta.


Risto Autio Ahvenistolla jälkimmäisenä samalla yksilöllä


Mo I Rana, Norja 70-luvun lopulla. Kuvan etualalla Risto Autio, hänen takanaan punaisella Gordinilla myös Suomalainen Fjalar Björklund. 70- ja 80-luvulla Suomalaiset kävivät paljon kilpailemassa Mo I Ranassa.

 

Saman kilpailun tiimellyksestä

Pyydän ottamaan huomioon, että osa kuvista on skannattu tai jollain muulla tavalla saatettu sähköiseen muotoon, joten kuvien laatu ei ole huipputasoa, mutta sehän ei olekkaan tässä se pääasia ;).

Katson tästä tarinan kolmas osa!

Teksti: Markku Kivijärvi ja Mikko Nieminen

Kuvat: Markku Kivijärvi, Per O. Karlsen, Kai Saarenmäki, Kari Näätänen.