ratapäivä botniaring 9/2017

Radan ainoat kasit limittäin ja perässä seuraa pari tuoreempaa ilmestystä.

Olipa kerran kaunis aurinkoinen syyslauantai ja Jurvan Lintuharjun suunnalta kuului (pääasiassa) historic-henkisten autojen "parkumista". Tarkemmin ottaen 2.9.2017 Botniaring radalla oli meneillään Sinisorsa Racing Teamin järjestämä ratatapahtuma ja rataa kiersi kymmenkunta Renua useammalta eri aikakaudelta, toisin sanoen 1960 - 2000-luvuilta, kalusto oli kirjavaa, asfalttii kuumaa, paikalla monta hymyilevää ihmistä ja toki vielä muutama muunkin merkkinen auto. Mikäs sen parempi tapa viettää lauantaipäivää housut jalassa, joten jos haluat kuulla mitä tuona päivänä tapahtui ja lähteä vaikka mukaan ensi kesänä tai kenties jo jopa talvella, lue tämä juttu ;).

 

Osa poppoosta poseeraamassa tapahtuman toisen sponsorin eli Club Renault De Finlande plakaatin kanssa.

KUmin käryä Botniaringillä

Tänä vuonna paikalle oli saapunut taas mukavasti uutta porukkaa, uusine hienoine autoineen, mutta toisaalta vanhaa tuttua porukkaa uupui jonkin verran. Radalla nähtiinkin aina Renault 8 Majorista nykyaikaa edustavaa RS Meganeen asti ja kaikenlaista hienoutta siltä väliltä. Kuskien ikähaitarikin oli melko suuri, nuorimmat alle ajokortti-ikäisiä ja vanhimmat, no hieman vanhempia :). Harvinaista oli se, ettei paikalla ollut yhtään Gordinin tekniikalla varustettua autoa.

Gordineista voidaankin aasinsiltana siirtyä ratapäivän kiinnostavimpaan laitteeseen, näissä piireissä "Matikaisen auto" nimellä pyörivään R 8 Gordiniin, joka on varustettu R16 koneella ja kuplan laatikolla. Eero Aho pelasti auton jo vuosia sitten autoliikkeestä, jonka jälkeen se seisoi pitkään koskemattomana Eeron tallissa. Sitten tuli aika, jolloin Eero alkoi miettimään kaluston harvennusta ja samalla myös Matikaisen ajo- ja myyntikuntoon saattaminen alkoi tulla ajankohtaiseksi. Kun auto vihdoin saatiin käyntikuntoiseksi, kävi Eerolla mielessä miksi luopua näin hienosta ja aikalailla tehokkaastakin tekeleestä, mutta kaupat oli siinä vaiheessa jo sovittu niin perääntyminen ei ollut enää vaihtoehto. No eipä Eeron tarvitse paljon katua, sillä Matikainen sai todella hyvän kodin ja muutti siis Kankareen Japin huomiin.

Tämä makea Gordini on palautettu radoille melko pitkän ajan jälkeen Japin toimesta.

 

Botniaringin mutkia koluamassa nähtiinkin mies, jonka naama muistutti päivän mittaan lähinnä Naantalin aurinkoa, kun alun pienien käyntivaikeuksien jälkeen (yksi tulppa pimeänä) Japin uusi raaseri toimi todella hienosti. Japi kiersikin rataa innokkaasti ja ainoa pienenä puutteena hän kaipaili vitosvaihdetta, että olisi päässyt suorilla kovempaa. Myös Kasin lekamainen ajettavuus aiheutti etuvetoiseen paremmin tottuneelle Japille hämmennystä. Siihen on toki helppo ratkaisu eli kun pitää sen kuuluisan oikean nilkan suorana, niin ei näitäkään "ongelmia" tule vastaan.

 Markku ja Kalle Kivistön Clio 2,0 16v mk1

 Markku ja Kalle Kivistön Clio 2,0 16v mk1

Cliojakin radalla

Markku ja Kalle Kivistö ovat kunnostaneet kisa Clion Kallelle (17 v.) ensimmäiseksi kilpa-autoksi. Autossa on Meganen kaksilitrainen 16v moottori ja se olikin melkoisen pirteä laite. Pojat eivät päässeet vain hirveästi ajamaan, kun autossa oli vääränlaiset pyöränmutterit ja sen tuloksena vanne vaurioitui. Onneksi haaveri kävi varikon portilla. No ensi kerralla uutta putkeen. Mainittakoon tässä yhteydessä, että Markku muistetaan mm. tehdasvalmisteisen Renault Clio V6:n (keskimoottori) ratista 2010-luvun vaihteesta. Markku kertoi Jurvassa, että auto on vielä Suomessa, mutta jutun kirjoittaja ei nyt kirveelläkään muista sen nykyistä omistajaa.

Mikko Niemisen Clio 1,8 16v mk1

liki vakio 1,8 16v

Allekirjoittanut oli jättänyt Mörssärin kotiin ja testasi elämänsä ensimmäistä kertaa etuvetoista radalla ja samalla tuoreinta harrasteautoaan. Olihan se erilaista ajaa kuin takavetoista takamoottoriautoa. Käyttäytyminen aikalailla tasapainoisempaa kuin "lekalla" ajettaessa. Clioon jäi vielä kehitettävää rataolosuhteisiin. Niistä helpoimpana ratkaisuna on slicksit muiden liittyessä ilmanottoon ja moottorin viileämpänä pitämiseen. Vauhti oli kuitenkin yllättävänkin hyvää, kun "punatulkku" oli aikalailla samassa vauhdissa Tapio "Fast" Piittarin Turbo 8:n kanssa. Tämäkin yksilö on muuten päätynyt nykyiseen kotiinsa Eero Ahon kautta. Taitaapi olla jonkun sortin Renault-harrastaja tuo Eero ;).